+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 06 червня 2016

Навчально-наукова лабораторія овочівництва закритого грунту

Науковий керівник лабораторії О.І.Улянич - доктор с.-г. наук, професор

Лабораторію створено як структурний підрозділ кафедри овочівництва наказом ректора Уманського НУС від 24 жовтня 2013 року.

Науковий керівник Олена Іванівна Улянич - доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедрою овочівництва

Основними завданнями лабораторії є:

  • проведення на високому науковому, методичному і технічному рівнях лабораторно-практичних занять зі студентами за напрямом підготовки „Агрономія”, спеціальностей „Технологія закритого ґрунту”, „Плодоовочівництво і виноградарство” та „Садово-паркове господарство”;
  • сприяння виконанню наукової роботи студентів, аспірантів та викладачів;
  • сприяння підвищенню якості підготовки фахівців з агрономії та овочівництва закритого ґрунту завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання;
  • систематичне оновлення та удосконалення навчально-лабораторної бази, технічних засобів навчання, комп’ютеризації та інформатизації навчального процесу;
  • створення на робочих місцях безпечних умов праці відповідно до вимог чинного законодавства.

Лабораторія розміщується у закріпленій за нею аудиторії №83 Уманського НУС. Робоче місце викладача обладнане демонстраційним столом та аудиторною дошкою, пристосуванням для використання технічних засобів навчання тощо. Лабораторія обладнана навчально-наочними посібниками, технічними засобами навчання, сушильною шафою, секційними шафами для збереження приладів, посуду, інструментів та навчально-наочного обладнання, теплицею „Флора” для вирощування розсади.

У наявності лабораторії є сучасні прилади та обладнання:

РН-300 – цифровий прилад для вимірювання основних параметрів ґрунту (рН, вологості, температури, освітленості).

AR 847 – цифровий гігрометр з виносним датчиком для вимірювання температури та вологості навколишнього середовища.

AR 816 – цифровий термоанемометр для вимірювання швидкості та температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр для вимірювання освітленості в діапазоні 1…1000000 люкс.

GO1 – BЗОС – настінний монітор-контролер СО2 і температури.

АР-2 – удосконалений прилад для вимірювання електропровідності води.

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН-концентрації вільних іонів водню у воді та температури повітря.

WZ-109A – оптичний рефрактометр для вимірювання цукру в соках, напоях, сиропах, джемах, медові, концентрованому молоці та інших рідких і в’язких цукромістких середовищах.

Останні новини

Атестація здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” Читати повністю

Атестація здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр”

20 та 21 червня 2018 р. відбулася атестація (проведення підсумкового екзамену) здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” напряму підготовки 6.090101 „Агрономія” за ознаками спеціальності „Плодоовочівництво і виноградарство“ та за спеціальністю 203 „Садівництво та виноградарство” (зі скороченим терміном навчання на основі ОКР «Молодший спеціаліст») денної форми навчання.

Читати повністю

Огляд дослідних ділянок кафедри овочівництваЧитати повністю

Огляд дослідних ділянок кафедри овочівництва

В Уманському національному університеті садівництва відбувся щорічний традиційний огляд дослідів кафедр згідно з науково-дослідною тематикою та програмами навчального закладу. Під час демонстрації дослідів було проведено огляд дослідних ділянок овочевих, польових та декоративних культур, ягідників, садів і селекційних посівів.

Читати повністю

Атестація здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” напряму підготовки 6.090101 „Агрономія” за ознаками спеціальності „Плодоовочівництво і виноградарство“ Читати повністю

Атестація здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” напряму підготовки 6.090101 „Агрономія” за ознаками спеціальності „Плодоовочівництво і виноградарство“

18 червня 2018 р. відбулася атестація (проведення підсумкового екзамену) здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” напряму підготовки 6.090101 „Агрономія” за ознаками спеціальності „Плодоовочівництво і виноградарство“ заочної форми навчання.

Читати повністю

Всі новини