+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Сам був і вам рекомендую !!!

У період з 08 по 12 квітня 2019 р. я відвідав Державну Вищу школу імені Папи Іоанна Павла ІІ в місті Бяла Подляска(Польща) у рамках програми ЄС Erasmus +. Ця програма стала абсолютно унікальною можливістю для обміну знаннями, ідеями та досвідом у галузі сільського господарства.

Після тижневого перебування в Польському університеті за програмою Erasmus+ хочеться, в першу чергу, відзначити, що дуже приємно було працювати в одній команді з викладацьким складом кафедри сільського господарства, отримати схвальну оцінку моїх лекцій, щоденно відчувати їх доброзичливість і підтримку. Програма мого перебування передбачала читання лекцій (8 годин, зокрема: Theroleofhydrogelinagriculture. Growingpetiolecelerywithhydrogel. Thecontentofnitratesinvegetableproductsthathavebeengrownwiththeuseofhydrogel. Effectofhydrogelonqualitativesoilcharacteristics), знайомство з навчальним планами та програмами, матеріально-технічною базою, організацією освітнього процесу та наукових досліджень, відвідування занять, участь у переговорах. Особливу зацікавленість для мене викликала можливість подальшої співпраці між нашими університетами.

Надзвичайно відповідально представляти свій університет в іншій країні викладаючи іноземним студентам, проте і надзвичайно захоплююче зануритись в класичну атмосферу європейських підходів до викладання. Хочу подякувати представникам Erasmus: нашого університету – Віталію Івановичу Рибчаку, та університету в Бяла Подляска – Агнешці Каліщук, завідувачу кафедри сільського господарства – Алісії Барановській, викладачам кафедри за чудову організацію візиту мобільності, щиру підтримку та за схвальну оцінку проведеної роботи.

ПрограмаErasmus +надала мені можливості вдосконалити свої професійні навички, здобути досвід в системі викладання польської вищої освіти, познайомитись з культурними традиціями країни, відвідати історичні та мистецькі спадщини. Беззаперечно рекомендую програму Еразмус + всім викладачам і студентам, які впевнені в своїх силах і не бояться відкрити для себе нові горизонти, адже Erasmus + стирає кордони. 

Про всі переваги та можливості програми, в якій вдалося прийняли участь, були донесені трудовому колективу кафедри овочівництваУманського національного університету садівництва.

 

Ігор Діденко

викладач каф. овочівництва