+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 01 травня 2018

Секційне засідання кафедри овочівництва Всеукраїнської студентської наукової конференції

25 квітня 2018 року відбулось секційне засідання кафедри овочівництва Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 215-річчю від дня народження О.Д.Нордмана. На засіданні були присутні студенти ІІІ-ІV курсу, магістри, аспіранти, викладачі кафедри. Староста гуртка, студентка 41-п групи, Решетняк Яна ознайомила присутніх із життєвим шляхом, науковими здобутками та працями видатного вченого Олександра Давидовича Нордмана.

Заслухано доповіді студентів різноманітної тематики: продуктивність рослин огірка, перцю солодкого, дворядника тонколистого, шпинату, салату, селери; капусти кольрабі, броколі та цвітної залежно від способу вирощування розсади та схем розміщення рослин; підбір та господарсько-біологічна оцінка сортів та гібридів салату, цибулі ріпчастої та цибулі порей, помідорів-черрі; вплив регуляторів росту та біопрепаратів, строків сівби та способів вирощування на врожайність баклажанів, огірків, шпинату городнього, капусти кольрабі та капусти савойської, цибулі, помідорів, перцю солодкого, салату головчастого у закритому грунті; ефективність розсадного та безрозсадного способів вирощування томату, вплив кореневого та позакореневого підживлення, вплив виду субстрату на урожайність грибів за інтенсивного способу культивування та ін.

Всі заслухані доповіді були представлені у вигляді презентацій, несли інформаційний матеріал професійного характеру, добре сприймались учасниками конференції та викликали жваве обговорення. За результатами роботи секції овочівництва 25.04.2018 року прийнято наступні рішення:

  1. Всі заслухані доповіді схвалити.
  2. Кращими вважати доповіді студентів: Білан Л.С. (студ. 31-п групи), Шклярук Л.В. (41-п групи), Мазурок М.С. (студ. 11-мзг групи). Всім доповідачам рекомендувати використати результати досліджень для написання та захисту дипломних робіт.

 О.П.Накльока

керівник студентського наукового гуртка кафедри овочівництва