Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2024

Навчально-наукова лабораторія грибівництва та вигонки овочів

Науковий керівник лабораторії О.І.Улянич - доктор с.-г. наук, професор

Лабораторія створена в жовтні 2008 року з метою проведення наукової роботи та якісної практичної підготовки студентів спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство".

Науковий керівник Олена Іванівна Улянич - доктор с.-г. наук, професор

Основними завданнями лабораторії є:

  • проведення лабораторно-практичних занять з дисциплін „Овочівництво закритого грунуту і грибівництво”, "Промислове грибівництво", "Проектування процесів інтенсивного грибівництва" на високому науковому, методичному і технічному рівнях відповідно до чинних навчальних і робочих програм, планів науково-дослідних робіт та методичних рекомендацій;
  • сприяння підвищенню якості підготовки фахівців з грибівництва завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання.

Науково-методична робота лабораторії проводиться під керівництвом науковців кафедри овочівництва. Наукові дослідження лабораторії виконуються за такими напрямками: підбір рослинних компонентів, дослідження якості субстрату та його придатності для вирощування грибів інтенсивним способом, підбір високопродуктивних штамів гриба, встановлення оптимального режиму гідротермічної обробки складових субстрату, вплив температури, вологості повітря, субстрату, інтенсивності освітлення на врожайність грибів та вигоночних овочів.

Лабораторія функціонує на території та науково-лабораторній базі університету, має відповідне матеріальне забезпечення, сприяє проведенню наукових семінарів, конференцій, розробці необхідних демонстраційних експонатів та наукових матеріалів для навчального та наукового процесів.

Обладнання відповідає завданням її діяльності: навчально-наочні посібники, технічні засоби навчання, обладнання загального призначення для навчальних закладів та спеціальне обладнання для виконання наукових робіт.

Лабораторне приміщення відповідно до специфіки обладнане варочним котлом ВК-60, секційними шафами для збереження приладів, туманною установкою, ємкостями для гідротермічної обробки субстрату, ємкістю для накопичення води (400 л), стелажами для розміщення блоків з готовим субстратом.

Положення про навчально-наукову лабораторію

Останні новини

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ В УМАНСЬКОМУ НУСЧитати повністю

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ В УМАНСЬКОМУ НУС

17 березня 2025 року доцентом кафедри овочівництва Андрієм Тернавським було проведено виховну годину зі студентами 11 м-ов групи освітньо-професійної програми „Овочівництво” та здобувачами освіти ОР "Бакалавр" на тему „Академічна доброчесність”.

Читати повністю

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство". Читати повністю

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство".

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство". Акредитація освітньої програми — це офіційне підтвердження її якості, яке означає, що певна програма відповідає встановленим державою стандартам і вимогам. Акредитація не присуджується освітнім програмам назавжди, її проводить раз на 5 років Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Читати повністю

Всі новини