Меню

Абітурієнту

Фахівець-овочівник здатний виконувати професійну роботу, пов'язану з вирощуванням, зберіганням та первинною переробкою овочів. Він добре обізнаний з технологіями вирощування овочевих культур відкритого і закритого ґрунту та лікарських рослин, інтегрованого захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів.

Фахівець із технологій закритого ґрунту здатний виконувати професійну роботу в галузях плодівництва та овочівництва закритого ґрунту, вирощувати у несезонний період плодові, овочеві, субтропічні й квітково-декоративні рослини, програмувати їх удобрення та урожайність, розробляти системи захисту для одержання екологічно-безпечної продукції.

Перевагами фахівця з плодоовочівництва і виноградарства є висока заробітна плата та стабільний попит на ринку праці. Він працюватиме в бізнесових агроструктурах і теплично-оранжерейних комплексах різних форм власності.

Випускники університету напряму підготовки «Садівництво і виноградарство» можуть працювати на посадах:

  • Директора (заступника директора) агрохолдингу, фермерського господарства;
  • Агронома-плодовода;
  • Агронома-овочівника;
  • Керівника підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва;
  • Агронома-консультанта;
  • Фахівця із захисту плодових, овочевих рослин та винограду;
  • Фахівця тепличного господарства;
  • Наукового співробітника чи викладача у навчальному закладі

Останні новини

Підсумкова атестація здобувачів ОС "Бакалавр" спеціальності 203 „Садівництво та виноградарство”Читати повністю

Підсумкова атестація здобувачів ОС "Бакалавр" спеціальності 203 „Садівництво та виноградарство”

На факультеті плодоовочівництва, екології та захисту рослин завершилася підсумкова атестація (захист кваліфікаційних робіт) здобувачів вищої освіти за ступенем „Бакалавр” спеціальності 203 „Садівництво та виноградарство”, яка тривала впродовж 18-20 червня 2025 року.

Читати повністю

Міжнародна інтернет-конференція на базі кафедр овочівництва і екології та безпеки життєдіяльностіЧитати повністю

Міжнародна інтернет-конференція на базі кафедр овочівництва і екології та безпеки життєдіяльності

17 червня 2025 року на базі кафедр овочівництва і екології та безпеки життєдіяльності відбулася Міжнародна інтернет-конференція «Наукове забезпечення виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в умовах формування екологічностійких агроландшафтів».

Читати повністю

Всі новини