Абітурієнту
Фахівець-овочівник здатний виконувати професійну роботу, пов'язану з вирощуванням, зберіганням та первинною переробкою овочів. Він добре обізнаний з технологіями вирощування овочевих культур відкритого і закритого ґрунту та лікарських рослин, інтегрованого захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів.
Фахівець із технологій закритого ґрунту здатний виконувати професійну роботу в галузях плодівництва та овочівництва закритого ґрунту, вирощувати у несезонний період плодові, овочеві, субтропічні й квітково-декоративні рослини, програмувати їх удобрення та урожайність, розробляти системи захисту для одержання екологічно-безпечної продукції.
Перевагами фахівця з плодоовочівництва і виноградарства є висока заробітна плата та стабільний попит на ринку праці. Він працюватиме в бізнесових агроструктурах і теплично-оранжерейних комплексах різних форм власності.
Випускники університету напряму підготовки «Садівництво і виноградарство» можуть працювати на посадах:
- Директора (заступника директора) агрохолдингу, фермерського господарства;
- Агронома-плодовода;
- Агронома-овочівника;
- Керівника підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва;
- Агронома-консультанта;
- Фахівця із захисту плодових, овочевих рослин та винограду;
- Фахівця тепличного господарства;
- Наукового співробітника чи викладача у навчальному закладі