Меню

Абітурієнту

Фахівець-овочівник здатний виконувати професійну роботу, пов'язану з вирощуванням, зберіганням та первинною переробкою овочів. Він добре обізнаний з технологіями вирощування овочевих культур відкритого і закритого ґрунту та лікарських рослин, інтегрованого захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів.

Фахівець із технологій закритого ґрунту здатний виконувати професійну роботу в галузях плодівництва та овочівництва закритого ґрунту, вирощувати у несезонний період плодові, овочеві, субтропічні й квітково-декоративні рослини, програмувати їх удобрення та урожайність, розробляти системи захисту для одержання екологічно-безпечної продукції.

Перевагами фахівця з плодоовочівництва і виноградарства є висока заробітна плата та стабільний попит на ринку праці. Він працюватиме в бізнесових агроструктурах і теплично-оранжерейних комплексах різних форм власності.

Випускники університету напряму підготовки «Садівництво і виноградарство» можуть працювати на посадах:

  • Директора (заступника директора) агрохолдингу, фермерського господарства;
  • Агронома-плодовода;
  • Агронома-овочівника;
  • Керівника підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва;
  • Агронома-консультанта;
  • Фахівця із захисту плодових, овочевих рослин та винограду;
  • Фахівця тепличного господарства;
  • Наукового співробітника чи викладача у навчальному закладі

Останні новини

Успішне завершення міжнародного навчального курсу “Growing Melons”Читати повністю

Успішне завершення міжнародного навчального курсу “Growing Melons”

Аспірант кафедри овочівництва Бурковецький Олексій успішно завершив міжнародний навчальний курс “Growing Melons”, присвячений сучасним технологіям вирощування баштанних культур. Курс надає комплексні знання, необхідні для підвищення ефективності виробництва дині та інших баштанних культур у сучасних агротехнологічних умовах.

Читати повністю

ОЦІНКА ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НА ГУРТКУ КАФЕДРИ ОВОЧІВНИЦТВАЧитати повністю

ОЦІНКА ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НА ГУРТКУ КАФЕДРИ ОВОЧІВНИЦТВА

Учасники гуртка кафедри овочівництва удосконалювали навички макроскопічного аналізу та органолептичної оцінки лікарської рослинної сировини на прикладі лікарських рослин родини Губоцвіті. Працювали із висушеною сировиною м’яти перцевої і меліси лимонної.

Читати повністю

Всі новини