10 грудня 2024 року на кафедрі овочівництва Уманського НУС відбулася значна подія для кафедри та факультету. Не зважаючи на труднощі сьогодення та всупереч їм, вперше здійснювалася атестація студентів освітньо-професійної програми „Овочівництво” за ступенем вищої освіти "Магістр".
На черговому засіданні студентського наукового гуртка здобувачі вищої освіти освітнього рівня магістр освітньої програми Овочівництво представили результати своєї науково-дослідної роботи для процедури попереднього їх захисту на кафедрі овочівництва.
На черговому засідання гуртка кафедри овочівництва відпрацювали навички оцінювання якості овочів. Ознайомилися із правилами відбирання усереднених проб для аналізу із партії овочевої продукції залежно від кількості пакувальних одиниць, отримання середньозваженої наважки, приготування робочого розчину для аналізу, особливостями подрібнення і фільтрування сировини.