+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 11 квітня 2023

Програми практики

Першочергове завдання вищої школи – формування високоосвічених фахівців, здатних здійснити як подальший розвиток науки, так і матеріалізацію наукових знань. Фахівець сільськогосподарського виробництва зобов'язаний досконало вивчити біологічні особливості овочевих рослин, освоїти сучасні інтенсивні технології у відкритому і захищеному ґрунті, вміти їх впроваджувати і вдосконалювати на основі нових досягнень науки і передового досвіду, володіти найновішими формами організації та оплати праці, щоб кваліфіковано керувати виробничими колективами. Тому впродовж навчання студенти проходять навчальну та виробничу практики. Навчальна практика проводиться викладачами кафедри овочівництва на дослідному та колекційному полях навчально-наукового виробничого відділку Уманського НУС згідно з навчальним планом (травень – червень). Своїм завданням програма практики передбачає закріплення знань одержаних студентами в процесі навчання у вищому навчальному закладі та відпрацюванню практичних навичок, організації роботи в колективі відповідної установи. Під час проходження практики студенти оволодівають технологією вирощування садивного матеріалу, плодових, овочевих культур та винограду; передовим досвідом роботи керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств та приватних господарств; роботою з новою сільськогосподарською технікою та обладнанням;  економікою, менеджментом і маркетингом та правовими питаннями діяльності сільськогосподарських підприємств.

Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи та здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення при подальшій роботі в сільськогосподарських підприємствах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до виробничих умов і практичної роботи, забезпечити належний рівень їх професійної підготовки.

Базою практичної підготовки студентів є науковий виробничий відділ університету, який налічує 4 га овочів відкритого ґрунту, одну стаціонарну теплицю на 1000 м2 .Випускова кафедра овочівництва має базу для проходження виробничої практики  в Уманському тепличному комбінаті

Останні новини

Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах” Читати повністю

Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах”

Щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах” відкрила роботу пленарного засідання 20 червня 2024 року на кафедрі овочівництва Уманського НУС.

Читати повністю

Завершення підсумкової атестації за спеціальністю 203 "Садівництво та виноградарство"Читати повністю

Завершення підсумкової атестації за спеціальністю 203 "Садівництво та виноградарство"

Впродовж 10–20 червня 2024 року здійснювалася підсумкова атестація студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин денної та заочної форм навчання спеціальності 203 „Садівництво та виноградарство“ за ступенем вищої освіти «Молодший бакалавр» та "Бакалавр".

Читати повністю

Захист звітів аспірантівЧитати повністю

Захист звітів аспірантів

13–14 червня 2024 року на розширеному засіданні кафедри овочівництва відбулася атестація здобувачів третього рівня вищої освіти – доктор філософії. На засіданні було заслухано річні звіти науково-дослідної роботи за 2023–2024 н.р.

Читати повністю

Всі новини