Меню
Остання редакція: 30 вересня 2024

Програми практики

Першочергове завдання вищої школи – формування високоосвічених фахівців, здатних здійснити як подальший розвиток науки, так і матеріалізацію наукових знань. Фахівець сільськогосподарського виробництва зобов'язаний досконало вивчити біологічні особливості овочевих рослин, освоїти сучасні інтенсивні технології у відкритому і захищеному ґрунті, вміти їх впроваджувати і вдосконалювати на основі нових досягнень науки і передового досвіду, володіти найновішими формами організації та оплати праці, щоб кваліфіковано керувати виробничими колективами. Тому впродовж навчання студенти проходять навчальну та виробничу практики. Навчальна практика проводиться викладачами кафедри овочівництва на дослідному та колекційному полях навчально-наукового виробничого відділку Уманського НУС згідно з навчальним планом (травень – червень). Своїм завданням програма практики передбачає закріплення знань одержаних студентами в процесі навчання у вищому навчальному закладі та відпрацюванню практичних навичок, організації роботи в колективі відповідної установи. Під час проходження практики студенти оволодівають технологією вирощування садивного матеріалу, плодових, овочевих культур та винограду; передовим досвідом роботи керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств та приватних господарств; роботою з новою сільськогосподарською технікою та обладнанням;  економікою, менеджментом і маркетингом та правовими питаннями діяльності сільськогосподарських підприємств.

Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи та здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення при подальшій роботі в сільськогосподарських підприємствах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до виробничих умов і практичної роботи, забезпечити належний рівень їх професійної підготовки.

Реєстр баз практик

Базою практичної підготовки студентів є науковий виробничий відділ університету, який налічує 2 га овочів відкритого ґрунту, одну стаціонарну теплицю на 1000 м2 .Випускова кафедра овочівництва має базу для проходження виробничої практики  в господарствах України.

Матеріали

Останні новини

Успішне завершення міжнародного навчального курсу “Growing Melons”Читати повністю

Успішне завершення міжнародного навчального курсу “Growing Melons”

Аспірант кафедри овочівництва Бурковецький Олексій успішно завершив міжнародний навчальний курс “Growing Melons”, присвячений сучасним технологіям вирощування баштанних культур. Курс надає комплексні знання, необхідні для підвищення ефективності виробництва дині та інших баштанних культур у сучасних агротехнологічних умовах.

Читати повністю

ОЦІНКА ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НА ГУРТКУ КАФЕДРИ ОВОЧІВНИЦТВАЧитати повністю

ОЦІНКА ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ НА ГУРТКУ КАФЕДРИ ОВОЧІВНИЦТВА

Учасники гуртка кафедри овочівництва удосконалювали навички макроскопічного аналізу та органолептичної оцінки лікарської рослинної сировини на прикладі лікарських рослин родини Губоцвіті. Працювали із висушеною сировиною м’яти перцевої і меліси лимонної.

Читати повністю

Всі новини