Меню
Остання редакція: 30 вересня 2024

Програми практики

Першочергове завдання вищої школи – формування високоосвічених фахівців, здатних здійснити як подальший розвиток науки, так і матеріалізацію наукових знань. Фахівець сільськогосподарського виробництва зобов'язаний досконало вивчити біологічні особливості овочевих рослин, освоїти сучасні інтенсивні технології у відкритому і захищеному ґрунті, вміти їх впроваджувати і вдосконалювати на основі нових досягнень науки і передового досвіду, володіти найновішими формами організації та оплати праці, щоб кваліфіковано керувати виробничими колективами. Тому впродовж навчання студенти проходять навчальну та виробничу практики. Навчальна практика проводиться викладачами кафедри овочівництва на дослідному та колекційному полях навчально-наукового виробничого відділку Уманського НУС згідно з навчальним планом (травень – червень). Своїм завданням програма практики передбачає закріплення знань одержаних студентами в процесі навчання у вищому навчальному закладі та відпрацюванню практичних навичок, організації роботи в колективі відповідної установи. Під час проходження практики студенти оволодівають технологією вирощування садивного матеріалу, плодових, овочевих культур та винограду; передовим досвідом роботи керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств та приватних господарств; роботою з новою сільськогосподарською технікою та обладнанням;  економікою, менеджментом і маркетингом та правовими питаннями діяльності сільськогосподарських підприємств.

Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи та здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення при подальшій роботі в сільськогосподарських підприємствах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до виробничих умов і практичної роботи, забезпечити належний рівень їх професійної підготовки.

Реєстр баз практик

Базою практичної підготовки студентів є науковий виробничий відділ університету, який налічує 2 га овочів відкритого ґрунту, одну стаціонарну теплицю на 1000 м2 .Випускова кафедра овочівництва має базу для проходження виробничої практики  в господарствах України.

Матеріали

Останні новини

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ В УМАНСЬКОМУ НУСЧитати повністю

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ В УМАНСЬКОМУ НУС

17 березня 2025 року доцентом кафедри овочівництва Андрієм Тернавським було проведено виховну годину зі студентами 11 м-ов групи освітньо-професійної програми „Овочівництво” та здобувачами освіти ОР "Бакалавр" на тему „Академічна доброчесність”.

Читати повністю

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство". Читати повністю

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство".

Акредитовано освітньо-професійну програму "Овочівництво" для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство". Акредитація освітньої програми — це офіційне підтвердження її якості, яке означає, що певна програма відповідає встановленим державою стандартам і вимогам. Акредитація не присуджується освітнім програмам назавжди, її проводить раз на 5 років Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Читати повністю

Всі новини