Меню
Остання редакція: 30 вересня 2024

Програми практики

Першочергове завдання вищої школи – формування високоосвічених фахівців, здатних здійснити як подальший розвиток науки, так і матеріалізацію наукових знань. Фахівець сільськогосподарського виробництва зобов'язаний досконало вивчити біологічні особливості овочевих рослин, освоїти сучасні інтенсивні технології у відкритому і захищеному ґрунті, вміти їх впроваджувати і вдосконалювати на основі нових досягнень науки і передового досвіду, володіти найновішими формами організації та оплати праці, щоб кваліфіковано керувати виробничими колективами. Тому впродовж навчання студенти проходять навчальну та виробничу практики. Навчальна практика проводиться викладачами кафедри овочівництва на дослідному та колекційному полях навчально-наукового виробничого відділку Уманського НУС згідно з навчальним планом (травень – червень). Своїм завданням програма практики передбачає закріплення знань одержаних студентами в процесі навчання у вищому навчальному закладі та відпрацюванню практичних навичок, організації роботи в колективі відповідної установи. Під час проходження практики студенти оволодівають технологією вирощування садивного матеріалу, плодових, овочевих культур та винограду; передовим досвідом роботи керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств та приватних господарств; роботою з новою сільськогосподарською технікою та обладнанням;  економікою, менеджментом і маркетингом та правовими питаннями діяльності сільськогосподарських підприємств.

Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи та здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення при подальшій роботі в сільськогосподарських підприємствах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до виробничих умов і практичної роботи, забезпечити належний рівень їх професійної підготовки.

Реєстр баз практик

Базою практичної підготовки студентів є науковий виробничий відділ університету, який налічує 2 га овочів відкритого ґрунту, одну стаціонарну теплицю на 1000 м2 .Випускова кафедра овочівництва має базу для проходження виробничої практики  в господарствах України.

Матеріали

Останні новини

Захист звітів про проходження виробничої практики студентів магістрів освітньої програми "Овочівництво".Читати повністю

Захист звітів про проходження виробничої практики студентів магістрів освітньої програми "Овочівництво".

На кафедрі овочівництва відбувся захист звітів про проходження виробничої практики студентів магістрів першого курсу спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво і виноградарство" освітньої програми "Овочівництво".

Читати повністю

Атестація здобувачів ступеня доктора філософії на кафедрі овочівництва: підсумки та досягненняЧитати повністю

Атестація здобувачів ступеня доктора філософії на кафедрі овочівництва: підсумки та досягнення

У відповідності до вимог чинного законодавства у сфері вищої освіти та наукової діяльності, 14-15.07.2025 року на кафедрі овочівництва УНУ відбулася чергова атестація здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

Читати повністю

Всі новини