Меню

Студенту

Фахівець-овочівник здатний виконувати професійну роботу, пов'язану з вирощуванням, зберіганням та первинною переробкою овочів. Він добре обізнаний з технологіями вирощування овочевих культур відкритого і закритого ґрунту та лікарських рослин, інтегрованого захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів.

Фахівець із технологій закритого ґрунту здатний виконувати професійну роботу в галузях плодівництва та овочівництва закритого ґрунту, вирощувати у несезонний період плодові, овочеві, субтропічні й квітково-декоративні рослини, програмувати їх удобрення та урожайність, розробляти системи захисту для одержання екологічно-безпечної продукції.

Перевагами фахівця з плодоовочівництва і виноградарства є висока заробітна плата та стабільний попит на ринку праці. Він працюватиме в бізнесових агроструктурах і теплично-оранжерейних комплексах різних форм власності.

Випускники університету напряму підготовки «Садівництво і виноградарство» можуть працювати на посадах:

  • Директора (заступника директора) агрохолдингу, фермерського господарства;
  • Агронома-плодовода;
  • Агронома-овочівника;
  • Керівника підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва;
  • Агронома-консультанта;
  • Фахівця із захисту плодових, овочевих рослин та винограду;
  • Фахівця тепличного господарства;
  • Наукового співробітника чи викладача у навчальному закладі.

Останні новини

Студентський гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботуЧитати повністю

Студентський гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботу

На засіданні наукового гуртка кафедри овочівництва студенти удосконалювали свої знання із «Олерографії» – науки про сорти овочевих рослин, зокрема, ознайомилися із класифікацією та сортами перцю гострого.

Читати повністю

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"Читати повністю

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"

Відчуй красу овочів – від поля до столу ! До участі запрошуються студенти та викладачі Уманського національного університету

Читати повністю

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"Читати повністю

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"

На гуртку кафедри овочівництва студенти мають можливість зорієнтуватися щодо тематики своєї науково-дослідної роботи. Зокрема, чергове засідання було про сортовивчення перцю солодкого. Присутні знайомилися із різними сортотипами рослин, оцінили будову і тип галуження стебла, кількість і розмір плодів.

Читати повністю

Всі новини