Меню

Наукові лабораторії кафедри

На кафедрі овочівництва функціонують дві навчально-наукові лабораторії:

1) грибівництва та вигонки овочів

2) овочівництва закритого грунту

Навчально-наукові лабораторії "Овочівництва закритого ґрунту" та "Грибівництва та вигонки овочів" є структурними підрозділами кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУ і створені з метою проведення лабораторно-практичних занять з відповідних дисциплін та наукової роботи відповідно до вимог освітньо-професійних програм і положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах. Під час занять студент під керiвництвом викладача особисто проводить дослiди з метою практичного пiдтвердження окремих теоретичних положень навчальних дисциплiн, закріплених за кафедрою, набуває наукових та практичних навичок роботи з лабораторним устаткуванням, обладнанням, обчислювальною технiкою, вимiрювальною апаратурою, методикою експериментальних дослiджень у галузi овочівництва та грибівництва. Основними завданнями даних лабораторій є сприяння виконанню наукової роботи студентів, аспірантів та викладачів кафедри; проведення лабораторно-практичних занять зі студентами за спеціальністю 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство" на високому науковому, методичному і технічному рівнях відповідно до чинних навчальних і робочих програм, планів науково-дослідних робіт та методичних рекомендацій;сприяння підвищенню якості підготовки фахівців з грибівництва завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання.

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ГРИБІВНИЦТВА ТА ВИГОНКИ ОВОЧІВ

Контакти: телефон: 098-297-89-31

                   електронна адреса: ovochi.unus@ukr.net

                   адреса: кафедра овочівництва

                                   вул. Інститутська, 4 (корпус 1, поверх 1),  аудиторія № 86

                                   Уманський національний університет

 

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ОВОЧІВНИЦТВА ЗАКРИТОГО ГРУНТУ

Контакти: телефон: 098-397-90-09

                    електронна адреса: ovochi.unus@ukr.net

                    адреса: кафедра овочівництва

                                   вул. Інститутська, 4 (корпус 1, поверх 1),  аудиторія № 86

                                   Уманський національний університет 

 

 

Останні новини

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"Читати повністю

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"

На гуртку кафедри овочівництва студенти мають можливість зорієнтуватися щодо тематики своєї науково-дослідної роботи. Зокрема, чергове засідання було про сортовивчення перцю солодкого. Присутні знайомилися із різними сортотипами рослин, оцінили будову і тип галуження стебла, кількість і розмір плодів.

Читати повністю

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництваЧитати повністю

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництва

На кафедрі овочівництва 3.09.2025 року відбулося засідання наукового гуртка. Його керівник - доцент Галина СЛОБОДЯНИК ознайомила присутніх з планом роботи гуртка на 2025-2026 навчальний рік та продегустували й оцінили плоди аматорських сортів помідора, з’ясували переваги і недоліки, які варто враховувати, обираючи сорти і гібриди для вирощування.

Читати повністю

Початок навчального року на кафедрі овочівництва: зустріч зі здобувачами ОПП «Овочівництво»Читати повністю

Початок навчального року на кафедрі овочівництва: зустріч зі здобувачами ОПП «Овочівництво»

На початку 2025–2026 навчального року на кафедрі овочівництва Уманського національного університету відбулася традиційна зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Овочівництво» доктора с.-г. наук, професора Наталії Яценко зі здобувачами вищої освіти.

Читати повністю

ДЕГУСТАЦІЙНА ОЦІНКА ГІБРИДІВ КАВУНА НА КАФЕДРІ ОВОЧІВНИЦТВА: НАУКОВИЙ ПІДХІД ЗІ СМАКОМЧитати повністю

ДЕГУСТАЦІЙНА ОЦІНКА ГІБРИДІВ КАВУНА НА КАФЕДРІ ОВОЧІВНИЦТВА: НАУКОВИЙ ПІДХІД ЗІ СМАКОМ

На кафедрі овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин проведено дегустаційну оцінку гібридів кавуна столового – насінного та безнасінного типів. Захід організовано в межах виконання дослідження аспіранта кафедри Олександра Ващенка.

Читати повністю

Всі новини