Меню
Остання редакція: 07 жовтня 2024

Працевлаштування для студентів

Фахівець-овочівник здатний виконувати професійну роботу, пов'язану з вирощуванням, зберіганням та первинною переробкою овочів. Він добре обізнаний з технологіями вирощування овочевих культур відкритого і закритого ґрунту та лікарських рослин, інтегрованого захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів.

Фахівець із технологій закритого ґрунту здатний виконувати професійну роботу в галузях плодівництва та овочівництва закритого ґрунту, вирощувати у несезонний період плодові, овочеві, субтропічні й квітково-декоративні рослини, програмувати їх удобрення та урожайність, розробляти системи захисту для одержання екологічно-безпечної продукції.

Перевагами фахівця з плодоовочівництва і виноградарства є висока заробітна плата та стабільний попит на ринку праці. Він працюватиме в бізнесових агроструктурах і теплично-оранжерейних комплексах різних форм власності.

ВИПУСКНИКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ МОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ:

  • Директором (заступником директора) агрохолдингу, фермерського господарства, тепличного комбінату;
  • Керівником підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва;
  • Агрономом з плодівництва та виноградарства;
  • Агрономом із вирощування овочів, зелені та квітів у відкритому та захищеному ґрунті;
  • Агрономом-консультантом із промислового садівництва;
  • Агрономом із захисту плодових, овочевих рослин та винограду;
  • Фахівець із обрізування плодових дерев, кущів та винограду;
  • Фахівцем із технології вирощування грибів у захищеному ґрунті;
  • Фахівцем із технології вирощування садивного матеріалу плодових, ягідних і горіхоплідних культур;
  • Фахівцем із вирощування плодів, ягід, горіхів та винограду;
  • Фахівцем домашнього овочевого бізнесу;
  • Фахівцем із вирощування зеленних та ароматично-смакових овочевих культур;
  • Спеціалістом із вирощування малопоширених овочевих культур;
  • Спеціалістом з листкової діагностики для підживлення плодів, овочів та винограду;
  • Спеціалістом з органічного виробництва плодоовочевої продукції;
  • Науковим співробітником, викладачем у навчальному закладі.

Спеціалізоване кадрове агентство в аграрному секторі економікиhttp://agrojob.com.ua.

Останні новини

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництваЧитати повністю

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництва

На кафедрі овочівництва 3.09.2025 року відбулося засідання наукового гуртка. Його керівник - доцент Галина СЛОБОДЯНИК ознайомила присутніх з планом роботи гуртка на 2025-2026 навчальний рік та продегустували й оцінили плоди аматорських сортів помідора, з’ясували переваги і недоліки, які варто враховувати, обираючи сорти і гібриди для вирощування.

Читати повністю

Початок навчального року на кафедрі овочівництва: зустріч зі здобувачами ОПП «Овочівництво»Читати повністю

Початок навчального року на кафедрі овочівництва: зустріч зі здобувачами ОПП «Овочівництво»

На початку 2025–2026 навчального року на кафедрі овочівництва Уманського національного університету відбулася традиційна зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Овочівництво» доктора с.-г. наук, професора Наталії Яценко зі здобувачами вищої освіти.

Читати повністю

ДЕГУСТАЦІЙНА ОЦІНКА ГІБРИДІВ КАВУНА НА КАФЕДРІ ОВОЧІВНИЦТВА: НАУКОВИЙ ПІДХІД ЗІ СМАКОМЧитати повністю

ДЕГУСТАЦІЙНА ОЦІНКА ГІБРИДІВ КАВУНА НА КАФЕДРІ ОВОЧІВНИЦТВА: НАУКОВИЙ ПІДХІД ЗІ СМАКОМ

На кафедрі овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин проведено дегустаційну оцінку гібридів кавуна столового – насінного та безнасінного типів. Захід організовано в межах виконання дослідження аспіранта кафедри Олександра Ващенка.

Читати повністю

Всі новини