Меню

Матеріально-технічна база

Навчально-наукові лабораторії "Овочівництва закритого ґрунту" та "Грибівництва та вигонки овочів" є структурними підрозділами кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС і створені з метою проведення лабораторно-практичних занять з відповідних дисциплін та наукової роботи відповідно до вимог освітньо-професійних програм і положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах. Під час занять студент під керiвництвом викладача особисто проводить дослiди з метою практичного пiдтвердження окремих теоретичних положень навчальних дисциплiн, закріплених за кафедрою, набуває наукових та практичних навичок роботи з лабораторним устаткуванням, обладнанням, обчислювальною технiкою, вимiрювальною апаратурою, методикою експериментальних дослiджень у галузi овочівництва та грибівництва. 

 

Інформації

щодо обладнання лабораторій та спеціалізованих кабінетів

п/п

Найменування

лабораторій, спеціалізованих кабінетів, їх площа

 

Найменування дисциплін

 

Перелік обладнання,

устаткування, кількість

1.

Навчально-наукова лабораторія з овочівництва закритого грунту (ауд. 83), площа 33 м2

1.Овочівництво закритого грунту.

2. СІТ в овочівництві закрит. грунту

3. Культиваційні

споруди

4. Гідропоніка

5. Крнструкції споруд закр.

грунту

6. Квітникарство

закр. грунту

7. Логістика

продукції закр.

грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

який дозволяє контролювати основні параметри (рівень рН (кислотність), вологість, температуру грунту та субстратів, освітленість).

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком для вимірювання температури та вологості навколишнього середовища.

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр для вимірювання освітленості в діапазоні 1…1000 000 люкс.

GOI- ВЗОС – настінний манітор – контролер СО2 і температури.

АР-2 – удосконалений прилад для вимірювання електропровідності води.

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води.

WZ-109A – оптичний рефрактометр, який використовують для вимірювання цукру в соках, напоях, сиропах, джемах, концентрованому молоці та інших рідких середовищах, які містять цукор.

2.

Науково-дослідна лабораторія «Грибівництва та вигонки овочів», площа 55,2 м2

1. Грибівництво

2. Овочівництво закритого грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води

Обладнання:  Варочний котел ВК-J- для пропарювання соломи; секційні шафи для збереження приладів; туманна установка; ємкості для гідротермічної обробки субстрату;  ємкість для накопичення води (400 л), стелажі для розміщення блоків з готовим субстратом.

3.

Кабінет-музей

ім. професора

С.М. Вуколова,

площа 61,1 м2

Овочівництво

Баштанництво

Картоплярство

Історія розвитку

овочівництва

Стенди:

1. Видатні вчені-овочівники.

2. Наукова школа кафедри овочівництва.

3. Від кабінету городництва до кафедри овочівництва.

4.Старовинні знаряддя праці в овочівництві.

4.

Комп’ютерний клас на 10 місць (ауд. № 83)

Останні новини

ВІТАЄМО ПЕРШИХ МАГІСТРІВ-ОВОЧІВНИКІВ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТЧитати повністю

ВІТАЄМО ПЕРШИХ МАГІСТРІВ-ОВОЧІВНИКІВ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ

10 грудня 2024 року на кафедрі овочівництва Уманського НУС відбулася значна подія для кафедри та факультету. Не зважаючи на труднощі сьогодення та всупереч їм, вперше здійснювалася атестація студентів освітньо-професійної програми „Овочівництво” за ступенем вищої освіти "Магістр".

Читати повністю

Здобувачі ОР Магістр представили результати науково-дослідної роботиЧитати повністю

Здобувачі ОР Магістр представили результати науково-дослідної роботи

На черговому засіданні студентського наукового гуртка здобувачі вищої освіти освітнього рівня магістр освітньої програми Овочівництво представили результати своєї науково-дослідної роботи для процедури попереднього їх захисту на кафедрі овочівництва.

Читати повністю

Всі новини