Меню

Матеріально-технічна база

Навчально-наукові лабораторії "Овочівництва закритого ґрунту" та "Грибівництва" є структурними підрозділами кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС і створені з метою проведення лабораторно-практичних занять з відповідних дисциплін та наукової роботи відповідно до вимог освітньо-професійних програм і положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах. Під час занять студент під керiвництвом викладача особисто проводить дослiди з метою практичного пiдтвердження окремих теоретичних положень навчальних дисциплiн, закріплених за кафедрою, набуває наукових та практичних навичок роботи з лабораторним устаткуванням, обладнанням, обчислювальною технiкою, вимiрювальною апаратурою, методикою експериментальних дослiджень у галузi овочівництва та грибівництва. 

 

Інформації

щодо обладнання лабораторій та спеціалізованих кабінетів

п/п

Найменування

лабораторій, спеціалізованих кабінетів, їх площа

 

Найменування дисциплін

 

Перелік обладнання,

устаткування, кількість

1.

Навчально-наукова лабораторія з овочівництва закритого грунту (ауд. 83), площа 33 м2

1.Овочівництво закритого грунту.

2. СІТ в овочівництві закрит. грунту

3. Культиваційні

споруди

4. Гідропоніка

5. Крнструкції споруд закр.

грунту

6. Квітникарство

закр. грунту

7. Логістика

продукції закр.

грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

який дозволяє контролювати основні параметри (рівень рН (кислотність), вологість, температуру грунту та субстратів, освітленість).

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком для вимірювання температури та вологості навколишнього середовища.

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр для вимірювання освітленості в діапазоні 1…1000 000 люкс.

GOI- ВЗОС – настінний манітор – контролер СО2 і температури.

АР-2 – удосконалений прилад для вимірювання електропровідності води.

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води.

WZ-109A – оптичний рефрактометр, який використовують для вимірювання цукру в соках, напоях, сиропах, джемах, концентрованому молоці та інших рідких середовищах, які містять цукор.

2.

Науково-дослідна лабораторія «Грибівництва та вигонки овочів», площа 55,2 м2

1. Грибівництво

2. Овочівництво закритого грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води

Обладнання:  Варочний котел ВК-J- для пропарювання соломи; секційні шафи для збереження приладів; туманна установка; ємкості для гідротермічної обробки субстрату;  ємкість для накопичення води (400 л), стелажі для розміщення блоків з готовим субстратом.

3.

Кабінет-музей

ім. професора

С.М. Вуколова,

площа 61,1 м2

Овочівництво

Баштанництво

Картоплярство

Історія розвитку

овочівництва

Стенди:

1. Видатні вчені-овочівники.

2. Наукова школа кафедри овочівництва.

3. Від кабінету городництва до кафедри овочівництва.

4.Старовинні знаряддя праці в овочівництві.

4.

Комп’ютерний клас на 10 місць (ауд. № 83)

Останні новини

АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ (МАГІСТР) ОПП ОВОЧІВНИЦТВОЧитати повністю

АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ (МАГІСТР) ОПП ОВОЧІВНИЦТВО

Академічна мобільність здобувачів вищої освіти є одним із пріоритетних напрямів Міжнародної та освітянської діяльності закладу вищої освіти. Метою є покращення якості освіти та підвищення конкурентоспроможності майбутніх фахівців на ринку праці.

Читати повністю

Гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботуЧитати повністю

Гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботу

На черговому засідання наукового гуртка кафедри овочівництва 2 жовтня 2024 року студенти розглядали новий спосіб вирощування зеленної овочевої продукції, який називається мікрогрін

Читати повністю

Всі новини