Меню

Матеріально-технічна база

Навчально-наукові лабораторії "Овочівництва закритого ґрунту" та "Грибівництва та вигонки овочів" є структурними підрозділами кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС і створені з метою проведення лабораторно-практичних занять з відповідних дисциплін та наукової роботи відповідно до вимог освітньо-професійних програм і положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах. Під час занять студент під керiвництвом викладача особисто проводить дослiди з метою практичного пiдтвердження окремих теоретичних положень навчальних дисциплiн, закріплених за кафедрою, набуває наукових та практичних навичок роботи з лабораторним устаткуванням, обладнанням, обчислювальною технiкою, вимiрювальною апаратурою, методикою експериментальних дослiджень у галузi овочівництва та грибівництва. 

 

Інформації

щодо обладнання лабораторій та спеціалізованих кабінетів

п/п

Найменування

лабораторій, спеціалізованих кабінетів, їх площа

 

Найменування дисциплін

 

Перелік обладнання,

устаткування, кількість

1.

Навчально-наукова лабораторія з овочівництва закритого грунту (ауд. 83), площа 33 м2

1.Овочівництво закритого грунту.

2. СІТ в овочівництві закрит. грунту

3. Культиваційні

споруди

4. Гідропоніка

5. Крнструкції споруд закр.

грунту

6. Квітникарство

закр. грунту

7. Логістика

продукції закр.

грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

який дозволяє контролювати основні параметри (рівень рН (кислотність), вологість, температуру грунту та субстратів, освітленість).

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком для вимірювання температури та вологості навколишнього середовища.

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр для вимірювання освітленості в діапазоні 1…1000 000 люкс.

GOI- ВЗОС – настінний манітор – контролер СО2 і температури.

АР-2 – удосконалений прилад для вимірювання електропровідності води.

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води.

WZ-109A – оптичний рефрактометр, який використовують для вимірювання цукру в соках, напоях, сиропах, джемах, концентрованому молоці та інших рідких середовищах, які містять цукор.

2.

Науково-дослідна лабораторія «Грибівництва та вигонки овочів», площа 55,2 м2

1. Грибівництво

2. Овочівництво закритого грунту.

РН-300- цифровий прилад для вимірювання параметрів грунту,

AR 847- цифровий гігрометр з виносним датчиком

AR 816 – цифровий термоанемометр, призначений для вимірювання швидкості і температури повітряного потоку.

AR 823 – цифровий люксметр

РН-602 – прилад високої точності для вимірювання рН- концентрації вільних іонів водню в воді і температури води

Обладнання:  Варочний котел ВК-J- для пропарювання соломи; секційні шафи для збереження приладів; туманна установка; ємкості для гідротермічної обробки субстрату;  ємкість для накопичення води (400 л), стелажі для розміщення блоків з готовим субстратом.

3.

Кабінет-музей

ім. професора

С.М. Вуколова,

площа 61,1 м2

Овочівництво

Баштанництво

Картоплярство

Історія розвитку

овочівництва

Стенди:

1. Видатні вчені-овочівники.

2. Наукова школа кафедри овочівництва.

3. Від кабінету городництва до кафедри овочівництва.

4.Старовинні знаряддя праці в овочівництві.

4.

Комп’ютерний клас на 10 місць (ауд. № 83)

Останні новини

Зрошення як відповідь на кліматичні виклики: зустріч зі стейкголдеромЧитати повністю

Зрошення як відповідь на кліматичні виклики: зустріч зі стейкголдером

Для студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин завідувачкою кафедри овочівництва Наталією ЯЦЕНКО була організована зустріч зі стейкголдером – представником практичної аграрної сфери, яка поєднала науковий досвід і реальні виробничі виклики. Подія пройшла у форматі відкритого діалогу, де центральною темою стало зрошення як ключовий інструмент адаптації сільського господарства до сучасних кліматичних змін.

Читати повністю

Студентський гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботуЧитати повністю

Студентський гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботу

На засіданні наукового гуртка кафедри овочівництва студенти удосконалювали свої знання із «Олерографії» – науки про сорти овочевих рослин, зокрема, ознайомилися із класифікацією та сортами перцю гострого.

Читати повністю

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"Читати повністю

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"

Відчуй красу овочів – від поля до столу ! До участі запрошуються студенти та викладачі Уманського національного університету

Читати повністю

Всі новини