Меню
Остання редакція: 30 вересня 2024

Академічна доброчесність – фундамент вищої освіти

Академічна доброчесність – важливий чинник для збереження і розвитку сучасної освіти та науки. Саме дотримання академічної доброчесності є запорукою забезпечення довіри до вітчизняної освіти і нині вона є підґрунтям вищої освіти та ведення наукової діяльності.

З метою попередження порушень принципів академічної доброчесності в Уманському НУС 25 вересня 2024 року відділом моніторингу якості освіти був організований вебінар на тему «Академічна доброчесність як основа внутрішньої системи забезпечення якості освіти в УНУС». Даний захід входить до циклу заходів сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників й популяризації академічної доброчесності в університеті.

           

До вебінару долучилися і викладачі кафедри овочівництва та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» ОПП «Овочівництво».

Спікер заходу (завідувач відділу моніторингу якості освіти Ніна ПІТЕЛЬ) особливу увагу приділила забезпеченню академічної доброчесності в умовах дистанційної освіти; відповідальності за порушення доброчесності науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти; профілактичним заходам розвитку і популяризації академічної доброчесності, серед яких навчання, контролюючі заходи й анкетування.