+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Без знання минулого немає майбутнього

Нині настала ера інформаційних технологій. Час минає швидко. Ставлення до минувшини в нашої молоді різне. Минулого не зміниш і не повернеш. Але чи можна сказати, що воно зникає безслідно й що людям немає до нього дороги? Безперечно, ні. Минуле живе поряд із нами. І воно безцінне. Його необхідно пам’ятати саме заради майбутнього.

В стінах Уманського національного університету садівництва берегинею історії є провідний бібліотекар Наукової бібліотеки Михайлова Н.В. Саме до неї у музейну кімнату завітали студенти 11-мс групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин на чолі з завідувачем кафедри овочівництва, доктором сільськогосподарських наук, професором Улянич О.І. Для студентів працівники бібліотеки підготували краєзнавчу годину «Історія викладання і розвиток овочівництва в Уманському училищі садівництва», яку приурочили 175-річчю Уманського національного університету садівництва.

Зустріч відбувалася в атмосфері старовини, де в кожному експонаті, на кожній сторінці мешкає дух минулого. Студенти з цікавістю слухали розповідь про життя і навчання учнів Уманського училища землеробства і садівництва, про їх прагнення і досягнення, про видатних викладачів училища та їх вагомий внесок у світову науку. Відвідувачам презентували книгу директора училища М.Є.Софронова "Уманское училище садоводства и земледълія", яка побачила світ у 1911 році. Цікаві факти студенти дізнались з видання "Огородничество въ Уманскомъ Среднемъ Училищъ Садоводства и Земледълія въ 1911 году". Особливо цікавою була розповідь про викладання городництва в училищі садівництва.

Студенти спеціальності 203 "Садівництво та виноградарство" факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин та завідувач кафедри овочівництва Олена Улянич дякують співробітникам Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва за цікаво та результативно проведений час.

 

Вікторія Кецкало

доцент кафедри овочівництва