Меню
Остання редакція: 23 листопада 2024

Гурток кафедри овочівництва продовжує свою роботу

На черговому засіданні наукового гуртка кафедри овочівництва 2 жовтня 2024 року студенти розглядали новий спосіб вирощування зеленної овочевої продукції, який називається мікрогрін, або мікрозелень. Доцент кафедри овочівництва Галина СЛОБОДЯНИК ознайомила їх із науково-практичними рекомендаціями щодо асортименту культур, добору насіння, субстратів, ємностей, режиму вирощування. Поряд з перевагами даного способу вирощування звернули увагу на такі проблеми, як профілактика грибкового і бактеріального пошкодження проростків, оптимальна щільність посіву, якість і вартість посівного матеріалу. У пластикові лотки із мінеральною ватою і лляними килимками висіяли насіння крес-салату, руколи і шпинату. Надалі студенти будуть спостерігати за інтенсивністю формування сходів цих рослин залежно від субстрату, а також розрахують фактичні економічні витрати і прибутковість культури мікрогрін.