+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

І знову наші студенти НАЙКРАЩІ !!!

Уманський національний університет садівництва наказом Міністерства освіти і науки України № 1313 від 28.11.2018р. вкотре затверджено базовим вищим навчальним закладом для проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019 році зі спеціальності 203 "Садівництво та виноградарство". Мета олімпіади – підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці. Проходила Всеукраїнська студентська олімпіада 16–18 квітня 2019 року. Її учасниками стали 19 студентів із семи вищих навчальних аграрних закладів України – Національного університету біоресурсів і природокористування (м. Київ), Уманського НУС, Ужгородського НУ, Миколаївського НАУ, Харківського НАУ, Таврійського ДАТУ та Білоцерківського НАУ.

Згідно програми олімпіади учасники повинні подолати два тури випробувань з навчальної дисципліни "Овочівництво": теоретичний – складався з відповідей на тести та практичний – розпізнавання овочевих культур за насінням. Це випробування оцінювалось в 60 балів за кожний напрямок. Під час оцінювання тестового завдання також враховували тривалість його виконання.

Так, за результатами теоретичного конкурсу з овочівництва (тестування) перше місце (83 % правильних відповідей, що відповідає 50 балам) завоювала Крицька Марія Олексіївна (Білоцерківський НАУ), виконавши завдання за 8 хв. 13 с. Друге місце з аналогічним результатом посідає Терещенко Дар'я Андріївна (НУБіП), виконавши завдання за 17 хв.12 с. Третє почесне місце посів студент Уманського НУС Трушев Іван Михайлович з результатом 80 % правильних відповідей, що відповідає 48 балам, виконавши завдання за 8 хв. 26 с.

У практичному конкурсі з овочівництва у пробірках були надані зразки насіння відомих і малопоширених овочевих рослин під шифрами. Учасники повинні були ідентифікувати насіння представлених овочевих культур та вказати їх українську і латинську назви. В даному конкурсі перше місце завоював Кононенко Олексій Володимирович (НУБіП), отримавши 58 балів із 60 можливих. Друге місце посідає Скрипніченко Валерій Олександрович (Уманський НУС) з результатом 56 балів. Третє місце здобула Шаповал Анна Русланівна (Таврійський ДАТУ), отримавши 50 балів.

В результаті індивідуального заліку перше місце (302,0 бали) завоював Скрипніченко Валерій Олександрович (Уманський НУС). Друге місце поділили між собою Кононенко Олексій Володимирович (НУБіП) з результатом 288 балів та Трушев Іван Михайлович (Уманський НУС) з результатом 281 бал. Третє місце здобули Терещенко Дар'я Андріївна (НУБіП) з результатом 277,5 балів та Шаповал Анна Русланівна (Таврійський ДАТУ) з результатом 238 балів.

У командному заліку також першими були уманці, другими – київська команда НУБіП і третіми – студенти Таврійського ДАТУ.

І знову студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського національного університету садівництва НАЙКРАЩІ !!! І не тому, що їм допомагали рідні стіни (суддівство було суворе, прозоре, максимально об’єктивне), а тому, що наші студенти-переможці першого туру олімпіади старанно і наполегливо готувались до випробувань на другому етапі з викладачами кафедр овочівництва і плодівництва та виноградарства.

Незалежно від зайнятого місця, всі учасники олімпіади були раді побувати в Умані, зустрітися з ровесниками з інших навчальних закладів України, обмінятися досвідом, враженнями, встановити творчі контакти, які можуть залишитись на все життя.

 

Вікторія Кецкало

 

доцент каф. овочівництва

член мандатної комісії

Всеукраїнської студентської

олімпіади