+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Кафедра зустрічає іноземних гостей

Нещодавно в рамках програми ЄС Erasmus + Уманський національний університет садівництва відвідала науковець Державної Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в місті Бяла Подляска (Польща) – Івона Містковська. Метою візиту було розширення наукової співпраці між університетами, обмін знаннями та досвідом у сфері сільського господарства.

Erasmus+ – це програма обміну студентів, викладачів і науковців країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні, що бере участь в програмі. У Єврокомісії Erasmus назвали найуспішнішою освітньою програмою ЄС і важливим інструментом боротьби з молодіжним безробіттям. Терміни навчання і стажування у рамках програми можуть складати від 3 місяців до 1 року. Erasmus+ – це програма Європейського Союзу на період 2014–2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи та мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Разом з понад 150 країнами світу, Україна є однією з країн-партнерів (Programme Countries) Програми Erasmus+. Країнами-членами  Програми(Partner Countries) виступають 28 держав-членів ЄС; країни Економічного Союзу: Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн; країни-кандидати: Туреччина, Македонія та Сербія (з 2018 р.). Бюджет програми на 2014-2020 роки складає 14,7 млрд. євро.

Програма перебування передбачала проведення лекційних і практичних занять студентам факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Пані Івона ознайомила студентів із сортиментом картоплі в Польщі, показниками щодо площі її вирощування та кількості споживання у світі та в Польщі. 

Для високоповажної гості були проведені екскурсії університетом, містом та дендропарком "Софіївка", які не залишили гостю байдужою. Вона відзначила надзвичайну красу парку, його багатовікову історію, яка тісно переплітається у відносинах України та Польщі. Під кінець візиту пані Івона Містковська подякувала всьому колективу університету та кафедрі овочівництва, зокрема, за можливість обміну науково-практичними знаннями та за гарну зустріч.

Використано інформацію прес-центру Уманського НУС

Вікторія  Кецкало

доцент кафедри