+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 22 квітня 2021

Конференція до 140-річчя від Дня народження В.І.Едельштейна

Завідувачем кафедри овочівництва, професором Оленою Іванівною Улянич та провідним бібліотекарем бібліотеки Уманського національного університету садівництва Наталією Василівною Михайловою 21 квітня 2021 року була організована конференція, присвячена 140-річчю від Дня народження  В.І.Едельштейна.

Співробітники кафедри овочівництва зібралися в кабінеті, де читав свої лекції Віталій Іванович Едельштейн. На згадку сфотографувались біля книжкової виставки ювіляра, яку підготували працівники бібліотеки. Захід проходив з дотриманням карантинних вимог в кабінеті-музеї кафедри овочівництва, а всі бажаючі змогли стати учасниками конференціїта в режимі конференції Zoom.

Із вступним словом до присутніх звернулася завідувач кафедри овочівництва, доктор сільськогосподарських наук, професор Олена Іванівна Улянич. Вона привітала всіх, хто долучився до заходу. З біографією Віталія Івановича Едельштейна ознайомила аспірантки кафедри овочівництва Аліна Ваховська.

Провідний бібліотекар Наталія Василівна Михайлова презентувала праці професора Віталія Едельштейна, які зберігаються в фонді бібліотеки університету. Також вона запросила більш детально ознайомитись з працями науковця, завітавши до музейної кімнати бібліотеки або отримати їх на абонементах наукової та навчальної літератури.

В.І.Едельштейн – один з ініціаторів організації вищої школи з плодоовочівництва. Його навчально-методичні розробки стали основою у підготовці висококваліфікованих фахівців-овочівників. Він почесний доктор університету ім. Гумбольдта у Німеччині, почесний доктор Інституту садівництва у Будапешті, почесний член ВАСГНІЛ, лауреат Державної премії, Герой Соціалістичної Праці, нагороджений двома орденами Леніна, орденом «Знак Пошани», медалями. Автор понад 500 наукових праць, в т.ч. підручників, посібників, монографій. Він залишив численний загін послідовників, його творчість, публікації мають значення і для сучасних поколінь.