+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Ми маємо чим здивувати, зацікавити, поділитися...

Нещодавно в рамках програми ЄС Erasmus + Уманський національний університет садівництва відвідала науковець Державної Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в місті Бяла Подляска (Польща) – Алісія Барановська. Метою візиту було розширення наукової співпраці між університетами, обмін знаннями та досвідом у сфері сільського господарства.

Програма перебування передбачала проведення лекційних і практичних занять студентам факультетів агрономії й плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Пані Алісія ознайомила студентів із методикою проведення та особливостями закладання дослідів за застосування стимуляторів росту на картоплі в умовах півночі Польщі. Цікавим та захопливим виявилось практичне заняття, на якому студенти мали змогу взяти участь у визначенні вмісту цукру в популярних продуктах харчування. Професор кафедри рослинництва Анатолій Яценко теж не залишився осторонь цього заняття і активно долучився до студентства.

Для високоповажної гості були проведенні екскурсії університетом – відвідання музею, кімнати стародруків та кабінету гербарію. Пані Алісія була вражена багатою історію університету та його документальною спадщиною. Екскурсія дендропарком "Софіївка" також не залишила гостю байдужою. Вона відзначила надзвичайну красу парку, його багатовікову історію, яка тісно переплітається у відносинах України та Польщі.

Під кінець візиту Пані Алісія Барановська подякувала всьому колективу університету та кафедрі овочівництва, зокрема, за можливість обміну науково-практичними знаннями та за гарну зустріч.

 

Ігор Діденко

викладач-стажист кафедри