+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 13 жовтня 2021

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНА ВИХОВНА ГОДИНА

13 жовтня 2021 р. зі студентами академічних груп 21-с та 21 мб-с проведено виховну годину, присвячену Дню українського козацтва та Дню захисника України. Після виступу куратора присутні заслухали цікаві доповіді, підготовлені студентами.

День захисника України – це наймолодше свято, затверджене 14 жовтня 2014 р. Воно нероздільно пов’язано із розвитком українського війська та військових традицій. У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність України, усіх захисників незалежно від службового становища та статі.

Друге не менш важливе свято – День українського козацтва, яке співпадає зі святом Пресвятої Богородиці, бо козаки вважали Богоматір своєю захисницею та покровителькою. Від самого початку козаками були виключно вільні люди. На Запорізькій Січі головними принципами були свобода і рівність – усі мали рівні права та обов’язки. Козак в українській культурі був завжди воїном, який служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї всього українського народу.

Виховна година була плідною та корисною. Після змістовних та захоплюючих доповідей серед студентів відбулася жвава дискусія та виникло чимало питань історичного характеру. Подібні виховні заходи дають можливість формувати у студентів національну свідомість, почуття патріотизму та гордість за націю.

Куратор 21-с та 21 мб-с груп

Андрій Тернавський