Меню
Остання редакція: 05 квітня 2018

Відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка кафедри овочівництва.

Відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка кафедри овочівництва. На порядку денному стояло питання підготовки студентів  дипломників кафедри до студентської наукової конференції: розглянуто вимоги до написання статей у збірник студентських наукових праць, їх структура. Обговорювали порядок представлення доповідей та презентаційних матеріалів під час засідання секції овочівництва.

Так як засідання гуртка відбулося напередодні одного із найбільших християнських свят – Пасхи, не могли не згадати історію та традиції, пов’язані з цим днем. Відзначають Великдень по різному в різних країнах світу й навіть різних регіонах України. У народній уяві це свято – оновлення землі та природи. Священики кажуть, що з давніх-давен існував певний перелік продуктів, які можна було святити в храмі. Як відомо, одним із овочевих продуктів та страв, що входять до пасхального кошика, є подрібнені хрін з буряком –цей символ довголіття і міцного здоров'я їдять, намазуючи на варені яйця та м'ясо. Рецептів заготовок з хрону існує величезна кількість: з буряком або сливами, з помідорами і часником, з яблуками або морквиною. Кулінари на основі хрону роблять пікантні соуси і приправи до основних страв.Дипломники кафедри доповідали про морфологічні особливості, харчову цінність, лікувальні властивості та кулінарні рецепти цих та інших овочевих культур.