Відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка кафедри овочівництва.
Відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка кафедри овочівництва. На порядку денному стояло питання підготовки студентів дипломників кафедри до студентської наукової конференції: розглянуто вимоги до написання статей у збірник студентських наукових праць, їх структура. Обговорювали порядок представлення доповідей та презентаційних матеріалів під час засідання секції овочівництва.
Так як засідання гуртка відбулося напередодні одного із найбільших християнських свят – Пасхи, не могли не згадати історію та традиції, пов’язані з цим днем. Відзначають Великдень по різному в різних країнах світу й навіть різних регіонах України. У народній уяві це свято – оновлення землі та природи. Священики кажуть, що з давніх-давен існував певний перелік продуктів, які можна було святити в храмі. Як відомо, одним із овочевих продуктів та страв, що входять до пасхального кошика, є подрібнені хрін з буряком –цей символ довголіття і міцного здоров'я їдять, намазуючи на варені яйця та м'ясо. Рецептів заготовок з хрону існує величезна кількість: з буряком або сливами, з помідорами і часником, з яблуками або морквиною. Кулінари на основі хрону роблять пікантні соуси і приправи до основних страв.Дипломники кафедри доповідали про морфологічні особливості, харчову цінність, лікувальні властивості та кулінарні рецепти цих та інших овочевих культур.