+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Шевченківські читання «Шлях до свободи» з нагоди 205-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря

«…Поховайте та вставайте,

Кайдани порвіте

І вражою злою кров'ю

Волю окропіте…»

 

 

На засіданні наукового гуртка кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського національного університету садівництва відбулися Шевченківські читання з нагоди 205-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Студенти, які навчаються на факультеті за спеціальністю 203 "Садівництво та виноградарство" ще раз нагадали присутнім про значення і роль творчості Тараса Шевченка для України та презентували видання творів Т.Г. Шевченка в 3-х томах. Це одна із найбільших реліквій українського народу. Творчість Т.Г. Шевченка вражає нас своєю місією – іти з рідним словом до свого народу, будити душі, національну свідомість, відкривати правду про свою історію, окрилити людей вірою у майбутнє України. Студенти отримали змістовну й цікаву розповідь про його болі сирітства, самотності і незламну силу духу в неволі у боротьбі за майбутнє щасливе життя українського народу.

Присутні студенти продемонстрували свої таланти декламаторів, визначальними темами яких стали життя і творчість Т.Г. Шевченка, його роль в українській історії та культурі, а також роздуми про сучасні реалії нашої країни та суспільства, що має особливу актуальність у наш непростий час.

 

 

Ольга Накльока

доцент кафедри овочівництва