+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 20 березня 2024

Підготовка молоді до свідомого професійного вибору

Відколи живе людство – існує проблема вибору занять, трудової діяльності, професійної кар’єри. Тому підготовка молоді до свідомого професійного вибору – нині є важливим питанням. Зараз існує дуже багато професій та спеціальностей, проте, не варто забувати, що всі люди різні за цілою низкою стійких індивідуальних особистісних характеристик. Саме тому від професійної орієнтації вимагається врахування людського чинника.

Тому цілком зрозуміло, що одним із пріоритетних напрямків діяльності Уманського університету є надання профорієнтаційних послуг випускникам шкіл. Колектив кафедри овочівництва продовжує плідно співпрацювати у профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл Ладижинської ТГ Вінницької області. Саме з метою полегшення та визначення пріоритетів у виборі професії 19 березня 2024 року було здійснено поїздку доцентом кафедри овочівництва Зоєю КОВТУНЮК разом із співробітниками відділу доуніверситетської підготовки Уманського НУС у ліцеї № 2, № 3, № 4 Ладижинської міської ради Вінницької області.

Старшокласників ознайомили з факультетами та спеціальностями Уманського НУС, розповіли про переваги навчання в університеті, його матеріально-технічну базу, академмістечко, структурні підрозділи, про можливість розвитку своїх творчих і спортивних здібностей та їх реалізацію. Також роздано рекламну продукцію, проведено анкетування учнів. Учні отримали вичерпну інформацію про умови проведення НМТ у 2024 р. та отримали відповіді на задані питання.

Також ліцеїстів проінформували про відкриття консультативного центру на базі УНУС для майбутнього абітурієнта, де учні можуть отримати відповідь на питання, які можуть виникнути в процесі створення електронних кабінетів, реєстрації на проходження тестування та ін.

Щиро дякуємо директорам, зокрема, Малініній І.М (ліцей № 2), Поліщук Г.В. (ліцей № 3), Кандибі О.Г. (ліцей № 4), соціальному педагогу Грінченко Н.А. (ліцей № 2), іншим педагогам за допомогу і співпрацю в змістовному проведенні профорієнтаційної роботи серед випускників.