+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 27 жовтня 2023

Радіодиктант національної єдності

Щороку до Дня української писемності та мови в Україні проходить радіодиктант національної єдності. Щоразу до цієї Всеукраїнської акції активно долучається колектив кафедри овочівництва Уманського національного університету садівництва.

28 липня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови – з 9 листопада на 27 жовтня. Тому сьогодні об 11:00 відбувся радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Ідея Радіодиктанту виникла 23 роки тому. Його у 2000 році започаткувала команда Українського радіо з метою об'єднати всіх українців. Завдяки радійній трансляції та інтернет-доступу до Радіодиктанту можуть долучитися люди з будь-яких куточків світу.

Цьогоріч авторкою тексту "Дороги України" є українська поетеса та перекладачка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а читатиме диктант Олексій Гнатковський – актор театру та кіно. У понеділок 30 жовтня об 11:00 опублікують правильний текст радіодиктанту, за яким кожен зможе перевірити себе. Відразу після перевірки всіх робіт оголосять переможців – зазвичай це відбувається впродовж 2 місяців.