Результати вирощування мікрозелені
Впродовж 3-10 жовтня гуртківці під керівництвом доцента Галини СЛОБОДЯНИК продовжували стежити за розвитком рослин руколи і крес-салату, які вирощували способом мікрогрін. Відмічено, що насіння руколи широколистої проростало вже на другу добу після сівби, а руколи італійської та крес-салату – на третю добу. Гуртківці практичним досвідом встановили, що для росту у похмурий день рослини потребують досвічування, ліпші водоутримуючі властивості у субстрату мінеральна вата, а найгірший ріст – на фільтрувальному папері. Через 6 діб після сівби висота руколи італійської на лляному килимку була 5 см. Середня висота крес-салату на мінеральній ваті – більше 6 см, а маса зелені із одного лотка – майже 30 г.
Звісно, найцікавішою була дегустація власноруч вирощених екзотичних рослин, відмітили «кунжутний» відтінок смаку руколи широколистої і дуже сильний «гірчичний» – крес-салату. Про користь цих рослин розповіла студентка 31-с групи Яна Ткаченко. Також на засіданні гуртка, використовуючи ціни на лотки, субстрати, насіння для мікрогрін розрахували фактичні фінансові витрати такого спосібу вирощування овочевої продукції. Найактивніші учасники гуртка – Ткаченко Яна і Гончаренко Анастасія отримали в подарунок набір для мікрогріна.