+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Студентська наукова конференція на кафедрі овочівництва

Уманський національний університет садівництва є одним з найстаріших вищих навчальних закладів у нашій країні. Він славиться багатими науково-педагогічними традиціями та надбанням за багаторічний період розвитку. Секція овочівництва Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 175-річчю Уманського національного університету садівництва працювала 24 квітня 2019 року. На засіданні були присутні 26 осіб (студенти, магістри, аспіранти, викладачі кафедри).

Заслухано доповіді різноманітної тематики: продуктивність рослин огірка, капусти кольрабі, броколі, цвітної та китайської залежно від способу вирощування розсади та схем розміщення рослин; підбір та господарсько-біологічна оцінка сортів та гібридів салату, цибулі ріпчастої та цибулі порей, картоплі; вплив регуляторів росту та біопрепаратів, строків сівби та способів вирощування на врожайність капусти кольрабі та капусти броколі, цибулі, картоплі ранньої, перцю солодкого; ефективність розсадного та безрозсадного способів вирощування цибулі, капусти; вплив кореневого та позакореневого підживлення; вплив способів внесення біогумусу на продуктивність картоплі ранньої та ін.

Всі заслухані доповіді несли інформаційний матеріал професійного характеру, добре сприймались учасниками конференції та викликали жваве обговорення. Активну участь в обговоренні брали студенти третього та четвертого курсів. Відмічено активність в обговоренні студентів та викладачів. Кращими доповідями відмічено роботу студентів: Решетняк Яни, Торбан Романа, Перепльотчикової Ольги, Розуменко Руслани, Ваховської Аліни.

Всім доповідачам рекомендували використати результати досліджень та поради щодо доповідей для написання та захисту дипломних робіт.

 

 

Ольга Накльока

доцент кафедри овочівництва