+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

Вибір професії – це вибір життєвого шляху

Вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір долі. У сучасних умовах світ професій дуже рухливий: немала частина старих професій зникає, багато виникає нових спеціальностей. Спостерігається масова перекваліфікація. Професійна орієнтація повинна врахувати перехід до більш престижних, цікавих і оплачуваних професій. Учень повинен знати якомога більше професій, їх особливості, вміти порівняти свої можливості з вимогами професій до її носіїв. Саме з метою свідомого вибору професії для учнів випускних класів Черкаської, Вінницької областей та м. Умань 18 квітня 2019 року гостинно відкрив свої двері Уманський національний університет садівництва. До цього дійства залучилася і кафедра овочівництва. Викладачі та аспіранти кафедри для майбутніх абітурієнтів розкривали перспективи спеціальності 203 "Садівництво та виноградарство"; місце обраної професії згідно цієї спеціальності серед інших професій галузі; перспективи вдосконалення своєї професії і свого професійного зростання; умови роботи з обраної професії; обсяг знань, умінь і навичок, яких вимагає обрана професія.

Корпус №1 Уманського національного університету садівництва заповнили майбутні абітурієнти. Знайомство розпочиналося буквально з порогу: свої інформаційні стенди та продукцію в коридорі корпусу розгорнули всі кафедри факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Це дозволило гостям поспілкуватися біля них з викладачами та очільником факультету Сергієм Щетиною і отримати відповіді на запитання щодо напрямів підготовки, практик і стажувань, можливостей працевлаштування за обраним фахом тощо. Учасникам Дня відкритих дверей роздавали відповідні друковані матеріали.

Майбутнім абітурієнтам розповіли про кафедру, факультет та спеціальності, які можна здобути, навчаючись у нас. Абітурієнти отримали всю необхідну інформацію щодо програм підготовки та умов прийому до університету. Діти з цікавістю розглядали наочні зразки овочевих культур. Особливо гостей зацікавила продукція грибівництва власного вирощування.

День відкритих дверей в Уманському НУС – це справжнє свято, адже ми завжди раді знайомству з майбутньою студентською молоддю України. Відчиняючи двері в цей день, ми запрошуємо вас зазирнути вперед, побачити реальне студентське життя і уявити себе частиною великої університетської родини ! 

 

Вікторія Кецкало

доцент кафедри овочівництва