+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 21 червня 2023

Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах

Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах” відкрила роботу пленарного засідання  15 червня 2023 року на кафедрі овочівництва Уманського НУС.

У конференції взяли участь науковці Уманського національного університету садівництва: професорсько-викладацький склад, співробітники, аспіранти та студенти кафедр аграрного напрямку, науковці Інституту овочівництва  і баштанництва Національної академії аграрних наук України, дослідної станції «Маяк» ІОБ НААН, Дніпропетровської дослідної станції Інституту овочівництва  і баштанництва НААН.

В роботі конференції взяли участь більш ніж 30 учасників:  вчених, науковців, здобувачів вищої освіти, студентів. До обговорення представлено  доповіді різних напрямків, які викликали зацікавленість та жваве обговорення: сучасні технології, вирощування сільськогосподарських культур (адаптивні, органічні, ресурсоощадні, біодинамічні), екологія  та науки про землю, формування ринку овочевої та іншої с.-г. продукції, проблеми комерціалізації науково-технічних розробок в АПК, ресурсознавство, генетика, селекція, насінництво та інтродукція сільськогосподарських культур. Науковці ділилися своїми здобутками та планами щодо подальших досліджень із представлених питань. 

 

Ольга НАКЛЬОКА – канд. с.-г. наук,

доцент каф. овочівництва УНУС