+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 квітня 2019

ЗАХИСТ КАНДИДАТСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ

Наукова школа – це колектив, що складається з провідного професора і його учнів різного рівня (наприклад, здобувачі кандидатських і докторських вчених ступенів). Колектив наукової школи впродовж тривалого часу виконує фундаментальні і прикладні дослідження на високому науковому рівні у певних наукових напрямах, має вагомі наукові досягнення і дотримується єдиної системи концептуальних поглядів. Наукову школу очолює професор, чий науковий рівень підтверджується його визнаними досягненнями і який регулярно готує науково-педагогічні кадри вищої кваліфікації.

В Уманському національному університеті садівництва функціонує Наукова школа з вивчення біології і технології вирощування овочевих культур, заснована професором П.М. Білецьким. Продовжувачем цієї наукової школи є доктори с.-г. наук, професори Лихацький В.І. та Улянич О.І. Поповненням наукової школи завідувача кафедри овочівництва доктора с.-г. н., професора Олени Іванівни Улянич стали випускники факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС Лілія Воєвода та Ольга Алексейчук.

Здобувачі 4 квітня 2019 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 74.844.04 в Уманському НУС представили на прилюдний розгляд дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук (доктор філософії) за спеціальністю 06.01.06 – овочівництво.

Назва дисертаційної роботи Алексейчук Ольги Михайлівни: ЕЛЕМЕНТИ СОРТОВОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ШПИНАТУ ГОРОДНЬОГО У ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

Назва дисертаційної роботи Воєводи Лілії Ігорівни: ОПТИМІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ЦИКОРІЮ САЛАТНОГО ВІТЛУФ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

Після доповіді про результати наукових досліджень членами вченої ради здобувачам були поставлені ряд запитань, на які вони дали ґрунтовні відповіді. В обговоренні усі виступаючі позитивно оцінили дисертаційні роботи Алексейчук Ольги Михайлівни та Воєводи Лілії Ігорівни і рекомендували продовжити наукові дослідження по даних темах. Після їх виступу було надано слово науковому керівнику, котра позитивно охарактеризувала здобувачів та їх роботу.

 

Вікторія Кецкало

доцент кафедри овочівництва