+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 29 березня 2024

Засідання студентського наукового гуртка кафедри овочівництва

27 березня 2024 року відбулося чергове планове засідання студентського наукового гуртка кафедри овочівництва, де були присутніми професорсько-викладацький склад кафедри, аспіранти та студенти. Порядок денний передбачав обговорення тем наукових робіт студентів, посів насіння на розсаду культур, відповідно визначеної тематики. Важливим інструментом професійного становлення студентів, крім роботи в аудиторіях, спеціалізованих навчальних лабораторіях, є проведення дослідницької роботи з овочевими культурами від підготовки насіння та посіву до збирання врожаю культури та зачистки рослинних решток з дослідного поля.

Спосіб вирощування розсади обрали касетний, так як він відомий більшості завдяки своїй ефективності і простоті. Залежно від культури, тривалості її вирощування та призначення було обрано матеріал касет, розмір чарунок та їх об’єм.

На засіданні гуртка розглянули всі нюанси і тонкощі касетного пророщування культур, критерії вибору касет. Використовували касети, виготовлені з пластику з різною кількістю та розміром комірок, в залежності від вирощуваної культури, а також паперові ємності різного об’єму. Також детально опрацювали план роботи кожного студента з подальшого догляду за розсадою та визначили строки садіння рослин.