+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 07 жовтня 2021

Знайомство студентів-першокурсників з університетом продовжується...

Михайлова Н.В. із студентами 11 к-с групи

Студенти-першокурсники продовжують знайомитися з університетом, частинкою колективу якого стали цьогоріч. Так, 30 вересня 2021 року студенти 11 к-с групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин здійснили екскурсію, організовану куратором групи Вікторією Кецкало та відвідали бібліотеку Уманського національного університету садівництва, а саме зал стародруків. Наукова бібліотека Уманського національного університету садівництва - одна з найстаріших бібліотек України, ровесниця навчального закладу. Бібліотека заснована в 1844 р., коли в м. Одеса при Ботанічному саду було організовано Головне училище садівництва, яке в 1859 р. було переведено до м. Умань. У 2009 р. Наукова бібліотека відсвяткувала новосілля. Новий корпус побудований в стилі ретро, яке органічно вписалося в архітектурний ансамбль навчального закладу загальною площею майже 4 тис. м2 .

У залі стародруків цікаву та пізнавальну екскурсію провела провідний бібліотекар, берегиня цієї зали - Михайлова Наталя Василівна. Студенти з цікавістю слухали розповідь, розглядали експозицію зали, старі підручники та світлини. Наталя Василівна гостинно зустріла відвідувачів, пригостила студентів варенням та побажала успіхів у навчанні. Також вона запросила першокурсників стати постійними відвідувачами абонементу художньої та навчальної літератури.

Ми дякуємо колективу бібліотеки та, зокрема, Наталі Михайловій за можливість поринути в історію нашого рідного університету.

Вікторія Кецкало, куратор 11 к-с групи