Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2024

Навчально-наукова лабораторія грибівництва та вигонки овочів

Лабораторія створена в жовтні 2008 року з метою проведення наукової роботи та якісної практичної підготовки студентів спеціальності 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство".

Основними завданнями лабораторії є:

  • проведення лабораторно-практичних занять з дисциплін „Овочівництво закритого грунуту і грибівництво”, "Промислове грибівництво", "Проектування процесів інтенсивного грибівництва" на високому науковому, методичному і технічному рівнях відповідно до чинних навчальних і робочих програм, планів науково-дослідних робіт та методичних рекомендацій;
  • сприяння підвищенню якості підготовки фахівців з грибівництва завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання.

Науково-методична робота лабораторії проводиться під керівництвом науковців кафедри овочівництва. Наукові дослідження лабораторії виконуються за такими напрямками: підбір рослинних компонентів, дослідження якості субстрату та його придатності для вирощування грибів інтенсивним способом, підбір високопродуктивних штамів гриба, встановлення оптимального режиму гідротермічної обробки складових субстрату, вплив температури, вологості повітря, субстрату, інтенсивності освітлення на врожайність грибів та вигоночних овочів.

Лабораторія функціонує на території та науково-лабораторній базі університету, має відповідне матеріальне забезпечення, сприяє проведенню наукових семінарів, конференцій, розробці необхідних демонстраційних експонатів та наукових матеріалів для навчального та наукового процесів.

Обладнання відповідає завданням її діяльності: навчально-наочні посібники, технічні засоби навчання, обладнання загального призначення для навчальних закладів та спеціальне обладнання для виконання наукових робіт.

Лабораторне приміщення відповідно до специфіки обладнане варочним котлом ВК-60, секційними шафами для збереження приладів, туманною установкою, ємкостями для гідротермічної обробки субстрату, ємкістю для накопичення води (400 л), стелажами для розміщення блоків з готовим субстратом.

Останні новини

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"Читати повністю

ФОТОКОНКУРС "ОВОЧЕВИЙ СВІТ ОЧИМА СТУДЕНТІВ"

Відчуй красу овочів – від поля до столу ! До участі запрошуються студенти та викладачі Уманського національного університету

Читати повністю

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"Читати повністю

Засідання гуртка кафедри овочівництва "Сорти перцю солодкого"

На гуртку кафедри овочівництва студенти мають можливість зорієнтуватися щодо тематики своєї науково-дослідної роботи. Зокрема, чергове засідання було про сортовивчення перцю солодкого. Присутні знайомилися із різними сортотипами рослин, оцінили будову і тип галуження стебла, кількість і розмір плодів.

Читати повністю

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництваЧитати повністю

Засідання наукового гуртка кафедри овочівництва

На кафедрі овочівництва 3.09.2025 року відбулося засідання наукового гуртка. Його керівник - доцент Галина СЛОБОДЯНИК ознайомила присутніх з планом роботи гуртка на 2025-2026 навчальний рік та продегустували й оцінили плоди аматорських сортів помідора, з’ясували переваги і недоліки, які варто враховувати, обираючи сорти і гібриди для вирощування.

Читати повністю

Всі новини