+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 08 вересня 2021

Навчально-наукова лабораторія грибівництва

Лабораторія створена в жовтні 2008 року з метою проведення наукової роботи та якісної практичної підготовки студентів за напрямом 6.090101 „Агрономія” спеціальностей „Технологія закритого ґрунту” та „Плодоовочівництво і виноградарство”.

Основними завданнями лабораторії є:

  • проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни „Грибівництво” на високому науковому, методичному і технічному рівнях відповідно до чинних навчальних і робочих програм, планів науково-дослідних робіт та методичних рекомендацій;
  • сприяння підвищенню якості підготовки фахівців з грибівництва завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання.

Науково-методична робота лабораторії проводиться під керівництвом науковців кафедри овочівництва. Наукові дослідження лабораторії виконуються за такими напрямками: підбір рослинних компонентів, дослідження якості субстрату та його придатності для вирощування грибів інтенсивним способом, підбір високопродуктивних штамів гриба, встановлення оптимального режиму гідротермічної обробки складових субстрату, вплив температури, вологості повітря, субстрату, інтенсивності освітлення на врожайність грибів та вигоночних овочів.

Лабораторія функціонує на території та науково-лабораторній базі університету, має відповідне матеріальне забезпечення, сприяє проведенню наукових семінарів, конференцій, розробці необхідних демонстраційних експонатів та наукових матеріалів для навчального та наукового процесів.

Обладнання відповідає завданням її діяльності: навчально-наочні посібники, технічні засоби навчання, обладнання загального призначення для навчальних закладів та спеціальне обладнання для виконання наукових робіт.

Лабораторне приміщення відповідно до специфіки обладнане варочним котлом ВК-60, секційними шафами для збереження приладів, туманною установкою, ємкостями для гідротермічної обробки субстрату, ємкістю для накопичення води (400 л), стелажами для розміщення блоків з готовим субстратом.

Останні новини

Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах” Читати повністю

Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах”

Щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція “Науково-технологічне та методичне забезпечення виробництва екологічної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в сучасних умовах” відкрила роботу пленарного засідання 20 червня 2024 року на кафедрі овочівництва Уманського НУС.

Читати повністю

Завершення підсумкової атестації за спеціальністю 203 "Садівництво та виноградарство"Читати повністю

Завершення підсумкової атестації за спеціальністю 203 "Садівництво та виноградарство"

Впродовж 10–20 червня 2024 року здійснювалася підсумкова атестація студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин денної та заочної форм навчання спеціальності 203 „Садівництво та виноградарство“ за ступенем вищої освіти «Молодший бакалавр» та "Бакалавр".

Читати повністю

Захист звітів аспірантівЧитати повністю

Захист звітів аспірантів

13–14 червня 2024 року на розширеному засіданні кафедри овочівництва відбулася атестація здобувачів третього рівня вищої освіти – доктор філософії. На засіданні було заслухано річні звіти науково-дослідної роботи за 2023–2024 н.р.

Читати повністю

Всі новини