+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 14 серпня 2024

Захист звітів виробничої практики здобувачів вищої освіти освітнього рівня «Магістр»

19 липня 2024 року відбувся захист звітів виробничої практики здобувачів вищої освіти освітнього рівня «Магістр» з освітньої програми «Овочівництво».

                   

За період практики (з 3.06 до 19.07.2024) на базі НВВ Уманського НУС здобувачі мали можливість удосконалити свої навички догляду за овочевими насадженнями та отримати досвід науково-дослідної роботи. Програма практики передбачала виробничу і наукову складову, яка дозволяє детально і досконало засвоїти принципи організації виробничо-практичної діяльності та проведення наукових досліджень з певними овочевими об’єктами.

  

 

Згідно плану і вимог до виробничої практики студенти отримували завдання від керівника практики і керівників кваліфікаційних робіт на кафедрі овочівництва. Окрім завдань щодо закріплення фахових компетентностей, аналізу і синтезу теоретичних знань на практиці для інтеграції у виробництво та дослідницьку роботу, окрема увага приділялася навичкам комунікації з фахівцями різних рівнів і ланок, умінню приймати рішення, пояснювати колегам і керівникам своє бачення вирішення виробничо-організаційних ситуацій. Основною метою виробничої практики є отримання професійних умінь і навичок у поєднанні із закріпленням, розширенням і систематизацією
одержаних у вищому навчальному закладі знань на основі вивчення ринкової економіки, наукової організації праці і управління конкретного підприємства, закладу, установи, організації, набуття практичного досвіду, розвиток професійного, дослідницького мислення, умінь організаторської діяльності в умовах трудового колективу. Характер виконання кожним студентом робіт має періодично змінюватися, щоб він освоїв весь цикл основних робіт у галузі з майбутньої спеціальності.
Звіт оцінюється за результатами виконання студентом усіх розділів програми виробничої практики, а також науково-обґрунтований критичного аналізу виробничої діяльності, використання трудових ресурсів та розподілу робочої сили в окремих галузях та продуктивності праці. Аналізуючи окремі технологічні елементи варто було відмічати перспективність існуючої в господарстві структури посівних площ в плані збереження та підвищення родючості ґрунту. Показувати фактичну насиченість полів органічними і мінеральними добривами. Виходячи з фінансових можливостей господарства, пропонується система удобрення в сівозміні. Потрібно акцентувати увагу на
особистій участі у виробничих процесах і дослідницькій діяльності, використовувати особисті спостереження для контролю стану посівів (насаджень) у зв’язку з погодними умовами року, пропонувати шляхи поліпшення технології вирощування культур в господарстві. Аналіз урожайності овочевої культури у відкритому та/або закритому ґрунті включає вплив агротехнічних і метеорологічних умов на формування врожаю, його структури і якості в рік проходження практики. Досягнута урожайність порівнюється з її генетичним потенціалом та рівнем в інших господарствах. Навчальний заклад має всіляко сприяти розвитку ефективних механізмів практичної адаптації студентів до специфіки конкретних виробників у
ринковій економіці з урахуванням особливостей галузевого напряму
університету для ефективної майбутньої діяльності випускника.