+38 (04744) 3-40-82
Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2019

ПОЧУЄШ – ЗАБУДЕШ, ПОБАЧИШ – ЗАПАМ'ЯТАЄШ, ЗРОБИШ САМ – ТІЛЬКИ ТОДІ ЗРОЗУМІЄШ !

Ці слова досить влучно описують навчання студентів в Уманському національному університеті садівництва – відомому аграрному освітньому закладі з багатими традиціями, унікальною 175-річною історією, прагненням до підкорення нових вершин і бажанням бути одним із кращих вищих аграрних навчальних закладів країни. Тут практичне навчання студентів завжди було і є нині невід'ємною складовою частиною навчального процесу з підготовки фахівців – коли теоретичні знання поєднується з безпосереднім практичним підґрунтям. Саме тому чергове практичне заняття з навчальної дисципліни "Овочівництво" для студентів 2 курсу факультету агрономії вирішили провести у теплиці навчально-виробничого відділу та на дослідному полі кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин (викладач – Вікторія Кецкало).

Під час заняття студенти мали змогу ознайомитися з структурою посівних площ дослідного поля кафедри; схемами діючих сівозмін; оцінити видовий та сортовий склад наявних на дослідному полі овочевих культур, поглибити свої знання щодо їх біології та ознайомитися з окремими елементами технології їх вирощування. Крім того, студенти оглянули дослідні ділянки аспірантів кафедри та ознайомилися з методикою закладання та проведення польових досліджень у виробничих умовах. Також, серед присутніх виявилися бажаючі, які мали змогу безпосередньо взяти участь у закладанні досліду згідно тематики наукових досліджень кафедри овочівництва, адже праця також вчить, виховує, організовує.

Особливо зацікавила студентів теплиця навчально-виробничого відділу. Там вони мали змогу ознайомитися з особливостями конструкції споруди, технологією вирощування огірка на шпалері (яким частково заповнена площа теплиці) та ущільнюючих культур – редиски, цибулі на перо, салату листкового.

Студенти по завершенню заняття були задоволені формою його проведення та виявили бажання повторно відвідати дослідне поле кафедри через деякий час для спостереження змін росту і розвитку рослин, що відбудуться найближчим часом.

 

Вікторія Кецкало

доцент кафедри