Меню
Остання редакція: 26 липня 2025

Виробнича практика магістрів ОП Овочівництво

Виробнича практика студентів освітньої програми "Овочівництво" є обов’язковою складовою частиною освітнього процесу підготовки магістрів спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». Основними вимогами до виробничої практики здобувачів вищої освіти освітнього рівня магістр факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин є засвоєння програмного матеріалу, опрацювання спеціальної додаткової літератури, вивчення передового виробничого досвіду, формування власних висновків, належного письмово-графічного оформлення основних положень і результатів практики.

Завдання виробничої практики: виховати у студента творчий підхід до методичної роботи, наукової праці, сформувати потребу в підвищенні своєї кваліфікації; здобути професійні якості фахівця-науковця з овочівництва, вміння проводити науково-виробничий експеримент з використанням останніх досліджень у даній галузі науки, чітко, доступно, логічно, послідовно провести аналіз виконаної роботи; сформувати вміння критично оцінювати результати роботи, робити на їх основі висновки щодо вдосконалення методик організації виробничих процесів у галузі овочівництва.

Науково-дослідна частина практики передбачала виконання спостережень, аналізів та обліків. Магістранти працювали з першоджерелами, монографіями, авторефератами і дисертаційними дослідженнями, закладали власні досліди, здійснювали догляд за дослідними ділянками, виконували заплановані обліки і спостереження, аналізували результати досліджень, консультувалися з науковими керівниками і викладачами кафедри. Завдання на наукову складову практики залежить від теми дипломної роботи. Під час виробничої частини практики студент стає безпосереднім учасником в організації технологічних процесів вирощування овочевих культур у господарстві.