Виробнича практика – важливий етап у підготовці високопрофесійних фахівців
Випускник вищої школи повинен досконало володіти своєю спеціальністю, мати потужну теоретичну та експериментальну підготовку, бути вмілим виконавцем та організатором, здатним на практиці застосовувати набуті знання, постійно вчитися для вдосконалення свого фахового рівня. Виробнича практика з фаху здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою закріплення отриманої під час навчання теорії, а й на здобуття нових знань, навиків та умінь приймати рішення безпосередньо у виробничих умовах, в яких здобувачі вищої освіти мають змогу наживо працювати з рослинними об’єктами та брати участь в технологічних операціях адаптивних технологій їх вирощування. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки.
З 3 червня до 19 липня 2024 р. проходила виробнича практика в умовах навчально-виробничого відділу УНУС. Студенти 11 м-ов групи ознайомилися з адаптивними технологіями вирощування основних овочевих культур – помідорів, перцю солодкого, огірків на вертикальній шпалері, зеленних культур, картоплі, цибулі, часнику, патисонів, кабачків та з багатьма іншими. Студенти мали змогу взяти безпосередню участь в процесі догляду за рослинами, їх формуванні, збиранні урожаю тощо. Важливим аспектом у їх діяльності була науково-дослідна складова, де вони точно фіксували фенологічні фази росту і розвитку рослин, знімали їх біометричні параметри, здійснювали облік урожаю. Результати їх кропіткої роботи втілились у написання звітів про виробничу практику, а у майбутньому увійдуть у підготовку кваліфікаційної роботи.